ОБСЄ вимагає негайного повернення свого співробітника з полону «ДНР»

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні припускають, що їх співробітник, який не повернувся 7 червня з відпустки з Луганської області, може перебувати у полоні в Донецьку, і вимагають його звільнення.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СММ ОБСЄ, розміщеному у Facebook.

"СММ ОБСЄ може підтвердити, що один із місцевих співробітників місії в Луганській області не повернувся з відпустки 7 червня, як було заплановано. Поліція була поінформована. За наявною інформацією, він начебто знаходиться в Донецьку. Ми контактуємо з відповідними особами, щоб вирішити це питання. Ми вимагаємо його негайного і безумовного звільнення", - йдеться у повідомленні.

Раніше в ГУНП в Луганській області повідомили, що поінформовані про зникнення водія СММ ОБСЄ. Так, 6 червня до Сєверодонецького відділу поліції надійшло повідомлення від громадянки 1984 р.н. про те, що приблизно о 9.00 4 червня вона втратила зв'язок зі своїм чоловіком 1979 р.н. (працює водієм в ОБСЄ), який виїхав з м. Стаханова (територія підконтрольна НЗФ "ЛНР") на автобусі до Донецької області з метою забрати належний йому автомобіль Suzuki, на якому планував повернутися додому.

Додому чоловік не повернувся, його мобільні телефони вимкнуті.