У Слов’янському районі затримали любителя "постріляти з кулемета"

Фото

Поліцейські затримали у Слов'янському районі Донетчини раніше судимого чоловіка, який на День перемоги влаштував в селі стрілянину з кулемета заради розваги.

Поліцейські затримали у Слов'янському районі Донетчини раніше судимого чоловіка, який влаштував в селі стрілянину з кулемета.

Про це повідомляє Слов'янський відділ поліції ГУНП в Донецькій області. 

 "30-річний раніше судимий житель Слов'янського району знайшов на звалищі ручний кулемет, понад сто патронів до нього і підствольний заряд. Замість того щоб здати зброю в поліцію, чоловік закопав його на задньому дворі. Зловмисник був затриманий після того, як з другом вирішив випробувати зброю в дії", - йдеться у повідомленні.

До поліції жителі села Долина Слов'янського району звернулися тиждень тому після того, як почули автоматну стрілянину на краю населеного пункту. Військових частин поблизу немає, тож правоохоронці зробили висновок, що стріляв хтось з місцевих жителів.

"Щоб встановити "стрілка", поліцейським довелося перевірити по прізвищах практично всіх жителів села. Правоохоронці обійшли двори, збираючи інформацію про тих, хто може володіти нелегальною зброєю. В результаті оперативних заходів співробітники поліції викрили того, хто стріляв. Ним виявився раніше судимий уродженець Горлівки 1986 року народження", - зазначається у повідомленні.

У чоловіка було вилучено ручний кулемет Калашникова, підствольний заряд до нього, а також 115 патронів калібру 5,45 мм і 9 - 7,62 мм.

Затриманий пояснив, що знайшов зброю і боєприпаси близько півроку тому на місцевому звалищі під час пошуку металобрухту, а в поліцію вирішив про це не повідомляти. Свою знахідку він заховав, а 9 травня, коли з 23-річним знайомим відзначав День перемоги, йому спало на думку "постріляти з кулемета".

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами", за що передбачено позбавлення волі на строк до семи років.