Парламент Литви продовжив на рік обмеження для росіян і білорусів

Парламент Литви продовжив на рік обмеження для росіян і білорусів

Укрінформ
Сейм Литви на рік продовжив дію закону про національні санкції проти громадян Росії та Білорусі, внісши до нього окремі доповнення.

Про це повідомляє литовський мовник LRT, передає Укрінформ.

У четвер 109 депутатів Сейму проголосували за продовження дії закону про встановлення обмежувальних заходів через військову агресію проти України. Двоє депутатів були проти, вісім утрималися.

При цьому найзначнішим нововведенням стала заборона на ввезення до Литви сільськогосподарської продукції та кормів російського та білоруського походження. Конкретний список заборонених продуктів та кормів буде окремо затверджено урядом.

Напередодні уряд Литви запропонував продовжити обмежувальні заходи для росіян та білорусів ще на рік, оскільки війна, розпочата Росією проти України 24 лютого 2022 року, триває, а причини, через які цей закон було ухвалено минулого року, нікуди не зникли.

Згідно з ухваленим торік законом, росіяни та білоруси обмежені у можливості отримання литовських віз та електронного статусу резидента, ще більше ускладнюється можливість російських громадян приїжджати до Литви та купувати нерухомість. Від них тимчасово не приймаються заяви на отримання посвідки на проживання у Литві.

Читайте також: Литва майже припинила імпорт зерна з Росії та Білорусі

Ухвалений у четвер закон про національні санкції діятиме до 2 травня 2025 року. Його ще має підписати президент Литви Гітанас Науседа.

За даними Департаменту міграції, на даний момент посвідки на проживання в Литві мають 62 тис 884 громадянина Білорусі та 15 тис 678 громадян Росії.

Як повідомлялося, минулого року президент Науседа наклав вето на такий закон через відмінності у санкціях щодо громадян Росії та Білорусі. Проте Сейм це вето подолав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-