Багато говоритиме про Україну: Сікорський виступить у Сеймі щодо закордонної політики

Багато говоритиме про Україну: Сікорський виступить у Сеймі щодо закордонної політики

Ексклюзив
Укрінформ
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський під час виступу у Сейму щодо пріоритетів закордонної політики Польщі на 2024 рік, що відбудеться у четвер 25 квітня у Сеймі країни, значну увагу приділить Україні і російській агресії.

Про це Укрінформу повідомили джерела в МЗС Польщі.

“Про Україну і надання їй допомоги у виступі міністра буде цілий розділ”,- зазначили джерела.

Як повідомили в МЗС РП, у виступі Сікорського підтримка Польщею України переплітатиметься з питанням російської агресії і необхідності протидії Кремлю на усіх рівнях. Зокрема, глава польської дипломатії наголошуватиме у виступі про те, як протидіяти путінізму, історичним міфам Кремля про Україну та російській дезінформації, яка, зокрема, спрямована проти польсько-українських відносин.

“Йдеться, наприклад про тези російської пропаганди про нібито зазіхання Польщі на Львів”,- зазначило джерело, підкресливши, що це є очевидною брехнею.

Читайте також: Сікорський не почув від колег по ЄС конкретних заяв щодо надання Україні систем ППО

Як підкреслили в МЗС Польщі, у виступі Сікорський представить тези більш “амбітної і конструктивної” зовнішньої політики Польщі, наголосивши, що Варшава зараз “не має наміру відсиджуватися у кутку” з огляду на нинішню безпекову ситуацію в Європі.

Як повідомлялося, Сікорський за підсумками Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин у Люксембурзі повідомив журналістам, що країни ЄС загалом мають близько 100 систем ППО і допоки в Україні падають російські ракети і дрони, вони не повинні лежати десь на складах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-