У Тбілісі затримали 23 учасників мітингу проти закону про «іноагентів»

У Тбілісі затримали 23 учасників мітингу проти закону про «іноагентів»

Укрінформ
На акції протесту проти закону "Про прозорість іноземного впливу" у Тбілісі в ніч з 2 на 3 травня поліція затримала 23 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє News Georgia

"Поліція затримала 23 учасників акції проти закону про іноагентів, що проходила на площі Героїв у Тбілісі з 2 на 3 травня", - повідомили у прес-службі МВС Грузії.

Усіх було затримано за статтями 166 та 173 адміністративного кодексу Грузії – дрібне хуліганство та непокора поліції.

Відомо, що серед затриманих - двоє музикантів. Це учасник гурту "Квемехі" Сандро Кераулі та Міхо Каландарішвілі з гурту Bedford Falls.

Читайте також: Закон про «іноагентів»: у Тбілісі молодики напали на протестувальників, є постраждалі

Як зазначається, впродовж трьох останніх днів поліція затримала на мітингах проти закону про іноагентів близько ста осіб.

Народний захисник (омбудсмен) Грузії отримав десятки скарг про надмірне застосування сили з боку поліції під час затримання протестувальників.

При цьому жодне офіційне відомство не уточнює, скільки затриманих заявили про фізичне насильство щодо них. Згідно з інформацією, що розповсюджується у ЗМІ та у соцмережах, у багатьох людей - переломи ребер та травми голови.

Читайте також: Верховний комісар ООН з прав людини рекомендує уряду Грузії відкликати закон про «іноагентів»

Як повідомляв Укрінформ, грузинський парламент у середу, 1 травня, схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. За проголосували 83 депутати, проти – 23. Президент країни Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла ветувати документ, якщо він буде ухвалений у третьому читанні. Водночас правляча партія «Грузинська мрія» має достатню кількість голосів для подолання президентського вето.

США засудили законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», а також насильство, яке влада застосовує проти учасників акцій протесту у Тбілісі.

Фото: @felix_light/X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-