У США лідера групи Proud Boys засудили до 5 років ув’язнення за участь у штурмі Капітолія

У США лідера групи Proud Boys засудили до 5 років ув’язнення за участь у штурмі Капітолія

Укрінформ
У п’ятницю лідера ультраправого екстремістського угруповання Proud Boys («Горді хлопці») засудили до понад 5 років позбавлення волі за неодноразовий напад на поліцейських із саморобною зброєю під час штурму Капітолія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Скотт Міллер, який допомагав очолювати відділення угруповання Proud Boys у Меріленді та Вашингтоні, координував дії інших членів угруповання перед здійсненням штурму Капітолію у січні 2021 року. 33-річний Міллер сім разів здійснював збройний напад на поліцейських, зокрема із пляшкою, палицею і жердиною, свідчать дані федеральної прокуратури.

Знайдені на мобільному телефоні чоловіка нотатки показують, що на його рішення штурмувати Капітолій вплинули ідеологія переваги білої раси та антисемітські погляди. Він висловив намір «боротися», щоб захистити «Білу Америку», йдеться у судовій заяві прокурора.

Міллер вибачився за напад на поліцейських під час заворушень. Він визнав, що підтримував екстремістські ідеології до штурму Капітолія, але сказав судді, що він «виправляє» себе.

Читайте також: Трампа можна притягнути до відповідальності у справі про штурм Капітоліярішення суду

Однак окружний суддя США Таня Чуткан сказала, що ступінь насильницької ідеології Міллера і расистські та антисемітські матеріали, які зберігаються в його телефоні, змушують її сумніватися в тому, що чоловік справді розкаюється і здатен на таку швидку трансформацію.

Прокуратура рекомендувала засудити Міллера до 5 років та 11 місяців ув’язнення.

Як повідомлялося, 17 січня Кеннет Бонавіц зі штату Флорида, якого прокуратура назвала одним із найжорстокіших учасників нападу на Капітолій, був засуджений до п’яти років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-