Військова розвідка Нідерландів заявляє, що Китай шпигує за промисловістю в її країні

Військова розвідка Нідерландів заявляє, що Китай шпигує за промисловістю в її країні

Укрінформ
Китайські шпигуни націлилися на напівпровідникову, аерокосмічну та морську промисловість Нідерландів у спробі зміцнити збройні сили КНР.

Про це йдеться в щорічному звіті Служби військової розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD), передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зазначається, що «в межах триваючої тенденції китайського політичного шпигунства проти Нідерландів та їхніх союзників, Китай інвестує значні кошти в збір західних знань і технічних можливостей».

«Китай хоче бути незалежним від західних знань і технологій та хоче побудувати армію, яка може зрівнятися з іншими (збройними силами – ред.). Для цього йому потрібні передові технології, якими він ще не володіє повною мірою. Він намагається отримати їх за кордоном, використовуючи легальні засоби, такі як дослідження та інвестиції, а також за допомогою своїх розвідувальних служб», – йдеться у звіті MIVD.

Читайте також: Росія намагається вербувати у шпигуни шукачів притулку - фінські спецслужби

У своєму щорічному звіті Служба військової розвідки та безпеки Нідерландів наголошує, що КНР продовжує шпигувати за західними збройними силами через їхні знання про сучасні системи озброєнь та оперативний досвід, а також за передовими галузями промисловості.

У MIVD заявили, що за останній рік китайські спецслужби розширили масштаби, інтенсивність та технічний рівень своїх кіберкампаній.

Крім того, китайські університети також відіграють важливу роль у зборі розвідувальних даних, оскільки вчені, які працюють із західними компаніями, часто також працюють на служби безпеки Китаю та державні компанії, йдеться у звіті відомства.

Читайте також: Apple попередила користувачів iPhone у понад 90 країнах про атаку шпигунськими програмами - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2022 року служба загальної розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) та служба військової розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD) заявили, що Росія та Китай загрожують безпеці Нідерландів. У звіті про загрозу з боку інших країн спецслужби назвали Нідерланди “привабливою мішенню для шпигунської діяльності”.

У лютому цього року міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила, що Служба військової розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD) викрила кібершпигунство з боку Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-