У Тбілісі проходить протест після ухвалення закону про «іноагентів» у другому читанні

У Тбілісі проходить протест після ухвалення закону про «іноагентів» у другому читанні

Укрінформ
Перед будівлею грузинського парламенту у Тбілісі зібралися мітингувальники, які вимагають відкликати ухвалений у другому читанні закон про «іноагентів».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Учасники мітингу вигукують гасла «Ні російському закону», «Раби», «Росіяни» та вимагають від влади відкликання скандального законопроєкту, ухваленого у другому читанні раніше у середу.

Біля заднього входу до парламенту розмістились представники кримінальної та патрульної поліції, повідомляють учасники акції. Також на вулиці 9 Квітня перебуває спецназ та розміщені водомети.

Водночас у МВС Грузії поінформували, що «правоохоронці забезпечили безпечний вихід депутатів та співробітників апарату парламенту із будівлі законодавчого органу». Там додали, що з вулиць Чітадзе та Чічінадзе приберуть поліцейські кордони, і що «учасники мітингу отримають можливість виразити свій протест у тому місці, де захочуть».

Зазначається, що учасники мітингу почали «ненасильницький рух» вулицями Тбілісі, повідомив ведучий акції поет раті Амаглобелі.

Читайте також: Розгляд закону про «іноагентів»: у парламенті Грузії знову сталася бійка

«Ще раз повторюю, ми захищаємо минуле, теперішнє та майбутнє Грузії, ми захищаємо те добро, яке належить грузинському народу, яке належить нам! Ми захищаємо Конституцію!», - сказав Амаглобелі.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Грузії 1 травня схвалив законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. «За» проголосували 83 депутата, «проти» - 23.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-