Прем’єрка Італії вимагає відшкодування від історика за образу «неонацисткою»

Прем’єрка Італії вимагає відшкодування від історика за образу «неонацисткою»

Укрінформ
Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні вимагає в суді відшкодування у розмірі 20 тис. євро від історика Лучано Канфори, який у квітні 2022 року на присвяченому війні РФ проти Україні заході назвав Мелоні "неонацисткою в душі".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АРА.

"Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні вимагає компенсацію у розмірі 20 тис. євро від авторитетного історика і філолога Лучано Канфори, якого звинувачують у наклепі на її адресу в Барі. Ця вимога міститься в листі, яким Мелоні приєдналася до цивільного позову в судовому процесі проти Канфори, попереднє слухання по якому відбулося у вівторок", - йдеться у повідомленні.

Згідно з листом адвокатів Мелоні, Канфора "без будь-яких підстав порушив честь, гідність і репутацію" Мелоні.

Сам історик бачить ситуацію інакше. На думку його захисту, судження Канфори про Мелоні було законною політичною критикою, а тому не може вважатися наклепом.

У квітні 2022 року почесний професор Університету Барі Лучано Канфора назвав Джорджу Мелоні "неонацистом в душі" під час заходу, присвяченого війні в Україні, в середній школі Барі. На той час правопопулістська політикиня ще була членом опозиції у парламенті Італії. У жовтні 2022 року вона стала першою жінкою-прем'єром Італії.

Читайте також: Мелоні вважає сурогатне батьківство негуманним

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні вимагає компенсації у сумі 100 тисяч євро після того, як в інтернеті поширили фейкові відеоролики порнографічного змісту з її зображенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-