США посилили санкції проти Білорусі

США посилили санкції проти Білорусі

Список
Укрінформ
США ввели додаткові санкції проти кількох юридичних та фізичних осіб, повʼязаних із оборонним сектором та урядом Білорусі.

Про це йдеться у заяві речника Держдепу Метью Міллера, передає Укрінформ.

Як зазначається, нові обмежувальні заходи є доповненням санкцій, введених США у відповідь на фальсифікацію виборів у серпні 2020 року та підтримку Олександром Лукашенком повномасштабного російського вторгнення в Україну.

«Ми продовжимо співпрацювати з нашими партнерами та союзниками з метою виявити ухилення від санкцій, зупинити незаконну торгівлю зброєю по всьому світу та покарати тих, хто підтримує війну Росії проти України та наживається на ній», - йдеться у заяві Міллера.

Управління з контролю над іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США внесло до списку санкцій 10 осіб і 12 компаній.

«Авторитарний режим Лукашенка продовжує використовувати доходи від своїх державних підприємств для фінансування жорстокого придушення своїх громадян та обходу американських санкцій», – заявив заступник міністра фінансів з питань фінансової розвідки та боротьби з тероризмом Браян Нельсон.

Читайте також: МЗС Британії застерегло своїх громадян від поїздок до Білорусі

Під санкції потрапили заступник генерального директора з виробництва ВАТ «Пеленг» Дмитро Браім, начальник планово-диспетчерського відділу компанії «Пеленг» Сергій Чергейко, технічний директор ВАТ «Мінський механічний завод ім. С.І. Вавілова» (керівна компанія холдингу «БелОМО») Дмитро Міхальцов, Олег Юрчик, директор Shenzhen 5G High-Tech Innovation Co., Limited (Shenzhen 5G) - компанії, що базується в Китаї, та Олександра Оксенчук, директор з виробництва компанії Shenzhen 5G.

Серед білоруських організацій під санкціями опинилися ВАТ "Техніка зв'язку", ВАТ "АГАТ-СИСТЕМ", НДІ електронних обчислювальних машин, ТОВ "ІнноТех Солюшнс", ВАТ "АГАТ-системи управління" та ВАТ "СтанкоГомель".

Як повідомляв Укрінформ, Канада запровадила санкції проти 21 білоруса, відповідального за порушення прав людини у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-