США пояснили, чому не збиватимуть дрони над Україною, як в Ізраїлі

США пояснили, чому не збиватимуть дрони над Україною, як в Ізраїлі

Укрінформ
У Білому домі пояснили, чому США не будуть допомагати збивати дрони над Україною, як вони це зробили разом із союзниками під час атаки Ірану на Ізраїль.

Про це сказав радник Білого дому Джон Кірбі на брифінгу у понеділок, передає Укрінформ. 

На запитання, якщо США і союзники можуть допомогти збивати іранські безпілотники над Ізраїлем, чому вони не можуть зробити те ж саме над Україною, Кірбі відповів, що це «різні конфлікти, різний повітряний простір, різні картини загроз».

«Президент (Байден – ред.) був чітким з початку конфлікту в Україні: США не збираються брати участь у ньому в бойовій ролі. Ми надаємо Україні інструменти, необхідні для захисту її повітряного простору. Та, на жаль, зараз ми не можемо цього зробити, тому що ми не маємо додаткового фінансування національної безпеки, якого українці настільки потребують», - сказав Кірбі.

«Дивіться, є двоє хороших друзів – Ізраїль та Україна, які точно перебувають у дуже різній боротьбі, але активно борються за свій суверенітет та свою безпеку – і в обох випадках час не на їхньому боці. Тому потрібно швидко рухатися, і найкращий спосіб надати допомогу в руки сил оборони Ізраїлю та в руки українських військових – ухвалити той двопартійний законопроєкт, який ухвалив Сенат», - наголосив Кірбі.

Читайте також: Україна має отримати таку ж підтримку, як Ізраїль після удару з боку Ірану - чеські політики

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО. Відбити ворожі атаки по Ізраїлю допомагала команда союзників – Велика Британія, Франція та США.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що британські ВПС не можуть збивати безпілотники над Україною, як це було під час атаки на Ізраїль, оскільки це може становити ризик ескалації та широкомасштабної війни в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-