Литва за рік звела 600 кілометрів фортифікацій уздовж кордону з Білоруссю - глава МВС

Литва за рік звела 600 кілометрів фортифікацій уздовж кордону з Білоруссю - глава МВС

Ексклюзив
Укрінформ
Литва за рік на кордоні з Білоруссю спорудила фортифікаційні споруди протяжністю 600 кілометрів з метою безпеки та задля запобігання нелегальній міграції і контрабанді.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила міністр внутрішніх справ Литви Аґне Білотайте.

«Ми збудували фортифікаційні споруди на кордоні з Білоруссю, почали обладнувати їх спеціальною технікою, зараз у планах облаштування патрульних доріг уздовж кордону, на яких постійно працюватимуть прикордонники на спецтранспорті. Ми збудували свою інфраструктуру в достатньо короткий термін - рік. А це понад 600 км уздовж білоруського кордону. Ми зараз маємо запобігти усіма силами нелегальним міграційним процесам», - сказала Білотайте.

Вона наголосила, що чотири пункти пропуску на кордоні з Білоруссю залишаються закритими.

Читайте також: Кабмін виділяє на оборонні рубежі додаткові ₴3,88 мільярда

«Перш за все ми це зробили у зв’язку з війною в Україні, а також для запобігання потраплянню до нашої країни нелегального тютюну та дотримання санкцій», - сказала міністр.

За її словами, кожну вантажівку литовські прикордонники ретельно перевіряють у пунктах пропуску, щоб не пропустити підсанкційні товари. Також у країну заборонений в’їзд автомобілів з російськими номерами.

Щодо безпеки у Балтійському морі, то Білотайте відзначила, що литовці постійно відчувають загрозу з боку Калінінграда.

Читайте також: Литва організовує у травні спецсемінар, на якому Україна поділиться військовим досвідом

«Звісно, що ми відчуваємо небезпеку, бо знаємо, хто вони є. Литва є членом НАТО і, по суті, Балтійське море є внутрішнім морем НАТО, якби не одне «але»… Ми відчуваємо підтримку Альянсу, проте на внутрішньому рівні ми завжди готуємося до тої загрози, яка потенційно може трапитися. Я дуже пишаюся нашою прикордонною службою в морі, тому що вони мають чудову інфраструктуру і постійно взаємодіють з Міністерством оборони. І наші кордони, що по суші, що по воді – під замком», - сказала Білотайте.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Литви ухвалив рішення закрити з 1 березня два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю – "Лаворішкес" ("Котлівка" на білоруській стороні) та "Райгардас" ("Привалка").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-