Постраждалі у теракті на концерті Аріани Гранде судяться з британською розвідкою

Постраждалі у теракті на концерті Аріани Гранде судяться з британською розвідкою

Укрінформ
Понад 250 осіб, які вижили після теракту, що забрав життя 22 людей на концерті американської співачки Аріани Гранде в місті Манчестер у 2017 році, подали до суду на британську розвідку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Зазначається, що більш як 250 осіб, які вижили під час вибуху, внаслідок якого загинули 22 глядачі концерту Аріани Гранде в Манчестері, подали позов проти британської розвідки.

Юристи трьох юридичних фірм заявили в неділю, що вони подали груповий позов від імені понад 250 клієнтів до трибуналу зі слідчих повноважень Великої Британії. Вони сказали, що не можуть надати подробиці, оскільки це чинна судова справа.

Читайте також: В Італії поліція заарештувала таджика, підозрюваного в членстві в ІДІЛ

Терорист-смертник Салман Абеді підірвав бомбу на Манчестер-арені наприкінці концерту Гранде 22 травня 2017 року, коли тисячі молодих фанатів залишали залу. Понад 100 людей постраждали, багато з яких – діти та підлітки. Сам Абеді загинув під час вибуху.

Торік офіційне розслідування показало, що британська розвідувальна служба MI5 не діяла достатньо швидко щодо ключової інформації та втратила можливість запобігти вибуху, який став найсмертоноснішим терактом у Великій Британії протягом останніх років.

Читайте також: Аргентинський суд поклав відповідальність за вибух 1994 року в Буенос-Айресі на Іран

Абеді був "об'єктом інтересу" для співробітників MI5 у 2014 році, але незабаром його справу закрили, оскільки визнали, що він становить "низький ризик".

У доповіді також зазначали, що один з офіцерів MI5 визнав, що вважав розвідувальні дані про Абеді можливою загрозою національній безпеці, але не обговорив це питання достатньо швидко з колегами.

Водночас голова МІ5 Кен Маккалум заявив, що "глибоко шкодує", що його відомство не змогло запобігти теракту.

Як повідомляв Укрінформ, під час концерту Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер Арена" стався вибух, у результаті якого, за останніми повідомленнями, щонайменше 59 осіб зазнали поранень. Британська поліція заявила, що розглядає інцидент як терористичний акт. За попередніми даними, вибух стався у фойє "Манчестер арени" о 22:30, у момент завершення концерту.

З огляду на перші ознаки інциденту, може йтися про напад терориста-смертника. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що правоохоронні служби з'ясовують усі деталі терористичної атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-