Глобальний Південь усвідомлює неприпустимість перекроювання кордонів - Нед Прайс

Глобальний Південь усвідомлює неприпустимість перекроювання кордонів - Нед Прайс

Ексклюзив
Укрінформ
Країни Глобального Півдня є одними з найзатятіших захисників міжнародного права та Статуту ООН, оскільки розуміють загрозу перекроювання кордонів великими гравцями.

Про це заявив у розмові з кореспондентом Укрінформу заступник представника США в ООН Нед Прайс під час Міжнародного саміту мерів у Кишиневі (Молдова).

«Країни світу визнають, наскільки жорстоко Росія поводиться з Україною. Ми бачимо це вже протягом більше як двох років, і це визнають не тільки країни Глобального Півдня, а й ширше коло держав. Ми бачили голоси 143 країн на підтримку самих принципів Статуту ООН, принципу, що така велика країна, така як Росія, не може залякувати меншу країну, таку як Україна, що кордони не можуть стиратися, що застосування сили є неприйнятним», – сказав Прайс.

За його словами, країни Глобального Півдня особливо гостро відчувають цю загрозу, що зумовлено їхньою історією.

Читайте також: Залучення до мирного плану України дає шанс державам Глобального Півдня - експерт

«Одними з найзатятіших захисників Статуту ООН і міжнародного права є країни Глобального Півдня, тому що вони інстинктивно визнають ці принципи, ідею, що великі країни не можуть диктувати правила, що правила застосовуються до всіх, що кордони не повинні "перемальовуватися". Глобальний Південь відчуває це. Вони це знають. І ми чітко почули це від країн Глобального Півдня», — заявив дипломат.

Як повідомлялося, канцлер Австрії Карл Негаммер вважає, що важливо надавати Україні масштабну підтримку і водночас намагатися залучити країни так званого Глобального Півдня, які мають вплив на РФ, для пошуку мирного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-