Удар по консульству Ірану в Сирії пошкодив також посольство Канади - ЗМІ

Удар по консульству Ірану в Сирії пошкодив також посольство Канади - ЗМІ

Укрінформ
Унаслідок ракетного удару по іранському консульству в Дамаску 1 квітня було пошкоджено також розташоване поруч посольство Канади.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише CBC News із посиланням на власні обізнані джерела.

“Джерело у МЗС Канади розповіло, що будівля канадського посольства була пошкоджена під час авіаудару 1 квітня, у ній щонайменше були вибиті деякі вікна. Офіційні особи поки не мали змоги оглянути будівлю на предмет структурних пошкоджень”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що посольство Канади у Дамаску розташоване у сусідній будівлі із консульством Ірану, повністю зруйнованим авіаударом. “Вибух, що зруйнував консульську прибудову по сусідству, мав спровокувати потужну вибухову хвилю через фундамент сусідніх споруд”, - зауважує CBC News.

Хоча посольство Канади у Сирії офіційно згорнуло роботу ще у 2012 році, відтоді канадські дипломати та інші особи, в тому числі правоохоронці, кілька разів в’їжджали до Сирії. “Незрозуміло, чи вони проводили свою роботу із приміщення посольства”, - стверджує видання.

CBC News не вдалося дізнатися у канадської чи ізраїльської сторони, чи було офіційно попереджено Канаду про майбутній авіаудар, аби переконатися у відсутності в посольстві людей. “Джерело CBC News у МЗС Канади сказало, що будівля посольства залишається у власності уряду Канади”, - підсумовується у матеріалі.

Читайте також: Іран погрожує Ізраїлю через авіаудар по консульству в Сирії

Як повідомлялося, іранські офіційні особи виступили з погрозами на адресу Ізраїлю після авіаудару 1 квітня по консульству Ірану в Сирії, унаслідок якого було ліквідовано військових воєначальників та посадовців. Тоді було ліквідовано генерала іранських сил Аль-Кудс в Сирії Мухаммада Резу Захеді.

Пізніше в Ізраїлі заблокували сигнал GPS через загрозу атаки з боку Ірану.

Фото: Х OSINTdefender

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-