Трамп зізнався, що хотів приєднатися до натовпу, який штурмував Капітолій

Трамп зізнався, що хотів приєднатися до натовпу, який штурмував Капітолій

Укрінформ
Дональд Трамп публічно підтвердив, що висловив агентам Секретної служби бажання поїхати до Капітолія 6 січня 2021 року.

Про це експрезидент США заявив під час передвиборчого заходу у штаті Вісконсін, передає Укрінформ із посиланням на The Hill.

«Я сидів позаду (в автомобілі – ред.), і знаєте, що я сказав? Я сказав що хотів би поїхати туди, бо я бачив, як багато людей іде в тому напрямку», - заявив Трамп з трибуни.

Він також зазначив, що охоронці йому відповіли: «Сер, краще, якщо ви цього не робитимете».

Таким чином, колишній господар Білого дому підтвердив свідчення інших осіб про те, що він намагався спрямувати президентський автомобіль до будівлі Капітолія в день, коли натовп його прихильників штурмував Конгрес США. Тоді протестувальники намагалися зірвати формальну процедуру затвердження результатів виборів, на яких Трамп отримав поразку.

Читайте також: У США лідера групи Proud Boys засудили до 5 років ув’язнення за участь у штурмі Капітолія

Водночас експрезидент розкритикував заяви колишньої помічниці Білого дому Кессіді Хатчінсон, яка сказала під час слухань у Конгресі, що Трамп намагався дістатися керма в президентському автомобілі.

Як повідомлялося, під час розслідування в Конгресі водій Трампа заперечив, що той намагався взяти під контроль автомобіль. Водночас він підтвердив, що експрезидент наполягав на тому, аби приєднатися до натовпу біля Капітолія

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-