Найбільше вислала Німеччина: торік кількість депортованих із ЄС росіян зросла на третину - ЗМІ

Найбільше вислала Німеччина: торік кількість депортованих із ЄС росіян зросла на третину - ЗМІ

Укрінформ
У 2023 році держави-члени Євросоюзу видали громадянам Росії понад 7 тис. приписів із вимогою залишити територію ЄС. Це на третину більше, ніж роком раніше.

Про це пише видання «Верстка» з посиланням на дані Євростату, передає Укрінформ.

Розпорядження залишити ЄС видаються іноземцям, які перебувають на території Євросоюзу незаконно. До цієї категорії належать ті, хто в'їхав на території країн-членів ЄС нелегально, або ті, хто в'їхав легально, але згодом залишився в країні на незаконних підставах.

Найбільше громадян Росії вислала Німеччина – 2 тис. людей. Причому протягом року цей показник зріс на 154%, зазначає видання. У 2022 році розпорядження залишити ФРН отримали 785 росіян.

На другому місці – Франція. За рік влада цієї країни депортувала 1 115 росіян. Це майже на 20% більше, ніж у 2022 році, коли приписи отримали 930 осіб, але все ж таки менше, ніж у 2021 році, коли з країни вислали 1 255 росіян.

Читайте також: Фінляндія висилає дев'ять співробітників російського посольства

Також до десятки країн, які видали росіянам приписи залишити ЄС, входять Фінляндія (595), Польща (485), Швеція (460), Литва (430), Хорватія (395), Австрія (300), Нідерланди (255) та Естонія (235).

Як повідомлялося, після початку повномасштабної війни проти України Росію залишили, за різними оцінками, від 500 тисяч до мільйона людей. Перша хвиля від'їздів сталася невдовзі після початку військового вторгнення – у лютому та березні 2022 року. Вона була викликана незгодою багатьох росіян з політикою Кремля і політичними репресіями, що посилилися. Друга хвиля еміграції розпочалася у вересні 2022 року, коли російський лідер Володимир Путін оголосив мобілізацію росіян на війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-