МЗС Британії викликало представника Китаю у зв'язку з кібератаками

МЗС Британії викликало представника Китаю у зв'язку з кібератаками

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Великої Британії у вівторок викликало тимчасового повіреного у справах Китаю через хакерські атаки.

Про це йдеться у пресрелізі британського МЗС, передає Укрінформ.

Зазначається, що китайському дипломату в Лондоні висловили засудження державних організацій та осіб із Китаю, які «здійснюють зловмисну кібердіяльність проти демократичних інституцій та парламентаріїв Великої Британії».

«Уряд Сполученого Королівста не потерпить такої загрозливої діяльності та вживатиме рішучих заходів у відповідь разом із партнерами у всьому світі», – йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства Британії.

Напередодні заступник прем’єр-міністра Великої Британії Олівер Доуден оголосив про запровадження жорстких санкцій проти підставної компанії та двох осіб з КНР, причетних до зловмисної кіберактивності, «спрямованої проти чиновників, урядових установ і парламентаріїв у всьому світі».

Читайте також: Китай назвав звинувачення США і Британії у кібератаках «маневром для запровадження санкцій»

Як повідомлялося, США та Велика Британія звинуватили Китай у масштабній кампанії кібершпигунства, від якої постраждали мільйони людей та компанії в усьому світі, в тому числі оборонні підрядники, а Нова Зеландія звинуватила хакерів із КНР у масштабній кібератаці на сервіси її парламенту в 2021 році.

За інформацією ЗМІ, Китай міг отримати доступ до особистих даних мільйонів британських виборців через фінансовані державою кібератаки на членів парламенту Великої Британії.

Пекін відкидає ці звинувачення, називаючи їх спробами дискредитації країни та «політичним маневром для безпідставного запровадження санкцій» проти китайських компаній і фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-