Китай назвав звинувачення США і Британії у кібератаках «маневром для запровадження санкцій»

Китай назвав звинувачення США і Британії у кібератаках «маневром для запровадження санкцій»

Укрінформ
Пекін вважає звинувачення з боку США і Великої Британії на адресу Китаю у злочинній кібердіяльності спробами дискредитації країни та «політичним маневром для безпідставного запровадження санкцій» проти китайських компаній і фізичних осіб.

Про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Роздмухування теми так званих кібератак, здійснених Китаєм, є чистим політичним маневром Сполучених Штатів і Сполученого Королівства, щоб безпідставно запроваджувати санкції проти китайських фізичних і юридичних осіб», - сказав Лінь.

За його словами, Пекін раніше вже надавав Лондону технічні роз’яснення та відповіді стосовно причетності хакерської групи APT31 (Advanced Persistent Threat Group 31) до Міністерства держбезпеки Китаю, які «доводили недостатність доказів британської сторони та брак професіоналізму у висновках її розслідування».

«Однак, на жаль, із того часу британська сторона не надала ніякої відповіді», – зауважив речник.

Він додав, що Пекін уже висловив протест Вашингтону і Лондону та пообіцяв, що Китай вживатиме необхідних заходів для захисту своїх законних прав та інтересів.

Читайте також: Тайвань на тлі загроз від Китаю провів військові навчання й перевірив ППО

На звинувачення КНР у зловмисній кібердіяльності з боку Нової Зеландії відреагувало посольство Китаю в цій країні, в якому зауважили, що взяли до уваги заяви новозеландської сторони про фінансування урядом КНР хакерської групи, яка здійснила злам ресурсів її парламентських установ.

«Ми категорично відкидаємо такі безпідставні та безвідповідальні звинувачення і висловили наше невдоволення та серйозні демарші відповідним органам влади Нової Зеландії», - ідеться в повідомленні посольства.

Китайські дипломати підкреслили, що кібербезпека є глобальним викликом, і Китай також є жертвою кібератак.

«Невтручання у внутрішні справи інших країн є основним принципом китайської дипломатії… і ми сподіваємося, що новозеландська сторона зможе працювати в одному напрямку з нами, щоб належним чином врегулювати розбіжності шляхом конструктивного діалогу», - зазначили в дипустанові.

Раніше повідомлялося, що США та Велика Британія звинуватили Китай у масштабній кампанії кібершпигунства, від якої постраждали мільйони людей та компанії в усьому світі, в тому числі оборонні підрядники, а Нова Зеландія звинуватила хакерів із КНР у масштабній кібератаці на сервіси її парламенту в 2021 році.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США висунув офіційні обвинувачення в кримінальних злочинах групі хакерів, що діє з території Китаю, а також оголосив санкції проти кількох організацій у КНР, які атакували урядовий, оборонний, технологічний та інші сектори США й союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-