Китай дистанціюється від заяв Путіна про нібито причетність України до теракту в «Крокус Сіті Хол»

Китай дистанціюється від заяв Путіна про нібито причетність України до теракту в «Крокус Сіті Хол»

Укрінформ
Китай дистанціюється від абсурдних заяв російського лідера Путіна про нібито причетність України до теракту в «Крокус Сіті Хол» у Підмосков’ї.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це свідчить коментар речником МЗС КНР Лінь Цзянєм звинувачень російської сторони на адресу Києва.

«Китай виступає проти всіх форм тероризму, рішуче засуджує терористичні атаки та твердо підтримує зусилля кожної країни із захисту національної безпеки та стабільності», - сказав Лінь, уникаючи окремо згадувати Росію.

Він додав, що Китай глибоко засмучений великою кількістю жертв цього терористичного нападу і висловлює співчуття постраждалим та сім’ям загиблих.

Читайте також: Франція оголосила найвищий рівень терористичної загрози

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня ввечері у концертний зал «Крокус Сіті Хол» (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту «Пікнік» вдерлися люди в камуфляжі та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула пожежа.

Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава – Хорасан» («ІД-Х»), яке діє в Афганістані та Пакистані.

Очільник країни-агресорки Володимир Путін у відеозверненні до росіян 23 березня сказав, що підозрювані у вчиненні теракту тікали в бік України й українська сторона нібито приготувала «вікно» на кордоні, щоб прийняти їх.

Посол Білорусі у РФ Дмитро Крутой натомість спростував версію Путіна, заявивши, що спецслужби його країни допомагали росіянам спіймати підозрюваних у теракті, які могли планувати втечу через білорусько-російський кордон.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-