Німецькі екоактивісти пофарбували відомство канцлера

Німецькі екоактивісти пофарбували відомство канцлера

Укрінформ
Екологічні активісти з групи Letzte Generation («Останнє покоління») в суботу пофарбували помаранчевою фарбою стіну відомства Федерального канцлера в Берліні.

Результати своєї «роботи» активісти оприлюднили в соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Виклик допомоги на фасаді Канцелярії. Якщо ми зараз не піднімемо свій голос, у нас не буде майбутнього!» - йдеться у дописі до фото, на якому видно напис «ДОПОМОЖІТЬ – вашим дітям».

Окрім того, активісти влаштували свого роду перформанс – вони лягли на землю поруч із написами: «Допоможіть», «Ви вбиваєте нас» тощо.

Активісти хочуть у такий спосіб привернути увагу уряду до його відповідальності перед молодим поколінням і нарешті «виконати її», заявили в групі. «Ми молоді, ми зневірені, ми боїмося і ми злі», - йдеться у дописі в тій же соцмережі, де видно, як молодих людей намагається підняти поліція.

У самій поліції сказали, що тимчасово затримали для з’ясування особистості 16 учасників акції віком від 13 до 16 років.

Читайте також: У Флоренції екоактивісти приклеїли наліпки на картину Боттічеллі

Це не перша «помаранчева» акція представників «Останнього покоління». У вересні вони розмалювали колони Бранденбурзьких воріт (після чого міська влада столиці ФРН подала на групу до суду на відшкодування за ліквідацію наслідків на суму майже 142 тисячі євро), а в жовтні також фарбою облили пам’ятник Основному закону в урядовому кварталі Берліна.

Раніше екоактивісти практикували таку форму протестів як приклеювання себе на дорогах, в аеропортах тощо, що призводило до масованих перебоїв руху транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-