У Флоренції екоактивісти приклеїли наліпки на картину Боттічеллі

У Флоренції екоактивісти приклеїли наліпки на картину Боттічеллі

Укрінформ
У Флоренції екоактивісти у вівторок приклеїли фотографії руйнівних змін клімату до скляної панелі на знаменитій картині Сандро Боттічеллі «Народження Венери».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron's із посиланням на AFP.

Двоє активістів із Last Generation встигли опублікувати зображення прикріплених наліпок до картини XV століття у галереї Уффіці перед тим, як їх провели до поліцейської дільниці.

Учасники Last Generation (Ultima Generazione – італ.) протягом останніх двох років організували низку суперечливих акцій протесту, пише ANSA.

Читайте також: У Венеції екоактивісти пофарбували Гранд-канал в зелений колір

Зокрема активісти облили себе червоною рідиною біля Флорентійського собору та приклеїли руки до однієї зі скульптур Ватиканського музею. Також торік члени групи облили себе брудом біля Сенату у Римі. Інших учасників Last Generation звинувачують у розбризкуванні фарби на картину Муаріціо Каттелана «L.O.V.E» в столиці Італії.

У жовтні минулого року кілька активістів були оштрафовані на 3300 євро за протест із оголенням на мосту в Турині. Наразі трьох членів групи судять в Римі за розпилення фарби на фасад Сенату в січні.

Читайте також: Екоактивісти облили супом «Джоконду» Да Вінчі

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого активістки організації «Riposte Alimentaire» облили супом відому картину Клода Моне «Весна», що експонується в Музеї образотворчого мистецтва в Ліоні.

Фото: LAURA LEZZA/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-