Глава МЗС Словенії припускає можливість нападу Росії на країни НАТО

Глава МЗС Словенії припускає можливість нападу Росії на країни НАТО

Укрінформ
Словенія поділяє занепокоєння деяких політиків та експертів стосовно того, що Росія може розв’язати війну проти країн НАТО, якщо допомога Україні буде недостатньою.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказала віцепрем’єр-міністр – міністр закордонних справ Словенії Таня Файон.

«Я поділяю занепокоєння країн, що російська агресія в Україні може перекинутися на сусідні країни. Саме тому ми робимо все можливе для забезпечення миру», – сказала вона.

За словами Файон, вона взяла участь у засіданнях Генеральної асамблеї та Ради безпеки ООН, щоб продемонструвати підтримку України.

Читайте також: У Москви не має бути сумнівів у готовності НАТО захистити себе - Столтенберг

«Два роки тому ми були шоковані тим, що сусідня країна може напасти на Україну, вдатися до такої жорстокої агресії, – зазначила міністр. – Тож ми повинні докласти всіх зусиль, щоб знайти політичне рішення стосовно війни».

Вона наголосила, що Словенія підтримує українську Формулу миру та будь-які мирні ініціативи, що відповідають міжнародному праву й Статуту ООН, хоча Росія не виявляє бажання вести відповідні переговори.

«Я також вважаю, що ми потребуємо ширшої міжнародної підтримки, особливо з боку Глобального Півдня», – додала вона.

Читайте також: У Міноборони Іспанії попереджають про реальний ризик нападу РФ на країни НАТО

Як повідомляв Укрінформ, голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген заявляв, що президент Росії Володимир Путін може розв'язати масштабну війну проти НАТО, якщо не програє у війні проти України.

23 лютого в Раді безпеки ООН відбулися відкриті дебати міністерського рівня, приурочені до другої річниці повномасштабної російської війни проти України. Також 23 та 26 лютого Генеральна асамблея ООН провела засідання з питання порядку денного «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-