Прем’єрка Італії зазнала першої поразки на регіональних виборах

Прем’єрка Італії зазнала першої поразки на регіональних виборах

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні зазнає першої поразки на регіональних виборах з моменту приходу до влади у 2022 році після того, як лівоцентристський кандидат переміг на виборах президента Сардинії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

«Прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні вперше програє на регіональних виборах з моменту приходу до влади у 2022 році після того, як лівоцентристський кандидат, як виявилося, виграв вибори президента Сардинії», - йдеться у повідомленні.

Після підрахунку майже усіх голосів Алессандра Тодде, член лівої партії «Рух 5 зірок», набрала 45,3% голосів. Вона випередила Паоло Труццу, правого кандидата, від партії Мелоні, який здобув 45,0%.

Попри невеликий відрив та те, що підрахунок голосів ще не завершений, Тодде вже святкує перемогу разом з лідером партії «5 зірок» та колишнім прем'єр-міністром Джузеппе Конте та Еллі Шлейн, очільницею найбільшої опозиційної групи, лівоцентристської Демократичної партії.

Після перемоги Тодде стане першою жінкою-президентом острова Сардинія та першим президентом будь-якого регіону від партії «Рух 5 зірок».

Читайте також: Плутати поняття «мир» з «капітуляцією» України є лицемірством - Мелоні

Підтверджена перемога також означатиме, що лівоцентристам вперше з 2015 року вдалося перемогти у регіонах, а результат стане поштовхом для опозиційних партій після багатьох років поразок.

Блок Мелоні, до якого входять її партія «Брати Італії», «Ліга» та «Вперед, Італіє», виграв усі чотири регіональні вибори, що відбулися у 2023 році, й до неділі контролював 14 з 20 регіонів Італії.

Тодде, колишня заступниця міністра промисловості, замінить Крістіана Солінаса, який не балотувався на переобрання через низький рейтинг.

Наступними ключовими політичними випробуваннями в Італії стануть вибори 10 березня в регіоні Абруццо, де Демократична партія і «5 зірок» знову об'єднали свої зусилля, а також вибори до Європейського парламенту в червні.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні виступає за подальшу передачу зброї Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-