Єгипет долучиться до позову проти Ізраїлю у справі про геноцид

Єгипет долучиться до позову проти Ізраїлю у справі про геноцид

Укрінформ
Єгипет вирішив долучитися до позову у справі про геноцид, поданого Південною Африкою проти Ізраїлю в Міжнародному кримінальному суді через дії у секторі Гази.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на “Анадолу”.

Як пояснили в МЗС Єгипту, цей крок зроблено “з огляду на ескалацію та масштаби атак Ізраїлю на палестинських цивільних у Газі та… руйнування інфраструктури в цьому секторі”.

Єгипетське міністерство вважає дії Ізраїлю грубим порушенням міжнародного гуманітарного права та 4-ї Женевської конвенції 1949 року щодо захисту цивільного населення під час війни.

У зв’язку з цим Єгипет закликав Ізраїль дотримуватись своїх зобов’язань і вжити тимчасових заходів, запропонованих Міжнародним кримінальним судом для забезпечення гуманітарної допомоги в Газі. Він також вимагає від Ради Безпеки ООН і зацікавлених сторін терміново втрутитися, щоб досягти припинення вогню в секторі та військової операції в Рафаху й забезпечити захист палестинських цивільних.

Читайте також: У ХАМАСі заявляють про понад 35 тисяч загиблих у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина долучилася до справи про геноцид, яку Південна Африка подала проти Ізраїлю до Міжнародного кримінального суду.

Генсек ООН і Верховний комісар з прав людини закликали зупинити наступ на Рафах за будь-яку ціну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-