Глава МЗС Китаю - про «українську кризу»: Історія розсудить, хто мав рацію

Глава МЗС Китаю - про «українську кризу»: Історія розсудить, хто мав рацію

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї вважає, що «історія розсудить всі нюанси «української кризи», зокрема, хто мав рацію, а хто вчинив несправедливість, але нині найголовніше – припинити бойові дії.

Про це він сказав в інтерв’ю китайським ЗМІ після завершення поїздки до Європи на Мюнхенську безпекову конференцію та відвідання Іспанії і Франції, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

За словами міністра, «криза в Україні (так у Китаї називають агресію Росії проти України – ред.)» є однією з двох головних міжнародних гарячих точок, що викликають негативні наслідки по всьому світу, і її продовження не відповідає спільним інтересам міжнародної спільноти.

«Історія розсудить всі нюанси цієї кризи, хто мав рацію, а хто вчинив несправедливість. На цей момент найневідкладніше – відновити мир», – сказав Ван.

За його словами, історичний досвід доводить, що кінцевою точкою будь-якого конфлікту є повернення за стіл переговорів. «Ми вважаємо, що єдиним виходом є політичне рішення», – підкреслив дипломат.

На думку Вана, в «українській кризі» ще є проблиск надії на мир», тому не слід відмовлятися від зусиль сприяти переговорам. «Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у відновленні миру та підтримувати побудову збалансованої, ефективної і стійкої архітектури європейської безпеки», – зазначив він.

Читайте також: «Може втратити більше, ніж Росія» - США розглядають можливість санкцій проти Китаю

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою на полях Мюнхенської безпекової конференції запевнив, що Китай не продає Росії летальну зброю для війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-