США закликали всі країни НАТО забезпечити оборонні внески на рівні 2% власних ВВП

США закликали всі країни НАТО забезпечити оборонні внески на рівні 2% власних ВВП

Укрінформ
Сполучені Штати вітають заяву Генерального секретаря НАТО про те, що принаймні 18 країн-членів Альянсу роблять внески в спільну оборону на рівні домовлених 2% від власних ВВП та закликають інших членів наслідувати цей приклад.

Про це сказав у середу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як заявив сьогодні генеральний секретар, зараз 18 – рекордна кількість країн - досягає встановлених цілей, це майже дві третини Альянсу. І ми надалі спостерігаємо прогрес інших країн у досягненні цих цілей та закликаємо тих, хто ще не досяг їх, продовжувати вживати заходів для цього», - зауважив представник Держдепу.

Він також наголосив, що Північноатлантичний альянс та інші союзи, в яких Сполучені Штати беруть участь, приносять величезну користь у сфері безпеки й самим США.

Читайте також: Видатки Німеччини на оборону не опустяться нижче за 2% ВВП - Пісторіус

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що принаймні 18 країн-членів Альянсу витратять на оборону 2% свого ВВП. За його словами, європейські країни-члени НАТО у 2024 році інвестують в оборону 380 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-