Видатки Німеччини на оборону не опустяться нижче за 2% ВВП - Пісторіус

Видатки Німеччини на оборону не опустяться нижче за 2% ВВП - Пісторіус

Укрінформ
Глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус упевнений, що Німеччина вже не зменшить витрати на оборону, які цього року вперше після завершення холодної війни сягнуть 2% ВВП.

Про це він заявив у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вище за два відсотки – 2,01-2,02 відсотка, - і це добрий меседж», - сказав очільник Міноборони.

Він прокоментував побоювання деяких експертів, що в разі, якщо за результатами року ВВП буде більшим, ніж розраховувалось при формуванні бюджету, то, мовляв, витрати на оборону опиняться нижче за двовідсоткову межу. «Наступного року витрати будуть збільшені таким чином, щоби квота не була меншою», - запевнив Пісторіус.

Заяви кандидата в президенти США Дональда Трампа щодо невиконання багатьма членами НАТО своїх фінансових зобов'язань, німецький міністр коментувати не став, адже вважає недоречним давати оцінки всім висловлюванням, сказаним під час перевиборчих перегонів.

Пісторіус також закликав Європу не дивитися постійно на кандидатів у президенти США «як кролик на удава». Європейські партнери просто повинні виконувати свої завдання. Наразі всі європейці прискорилися з досягненням поставленої мети, додав міністр.

ФРН вперше досягне цього року 2-відсоткової цілі, як було домовлено на саміті в Уельсі у 2014 році. Ще минулого року витрати на оборону в країні дорівнювали близько 1,45%, а у 2014 – 1,25%.

Читайте також: Цьогоріч країни НАТО в Європі вперше вкладуть в оборону 2% ВВП - Столтенберг

Як повідомлялося, Дональд Трамп запропонував Росії атакувати країни-члени, які, на його думку, не виконують свої фінансові зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-