Держдеп - про рішення Євроради щодо України: Це історичний момент для Європи

Держдеп - про рішення Євроради щодо України: Це історичний момент для Європи

Укрінформ
Сполучені Штати привітали рішення Європейської Ради щодо просування перспектив членства в ЄС для України, Молдови, Грузії, а також Боснії та Герцеговини, назвавши цей крок історичним моментом для Європи.

З відповідною заявою виступив у четвер речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішні рішення щодо відкриття переговорів з Україною та Молдовою про вступ до ЄС, надання Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС, а також початок переговорів щодо членства Боснії та Герцеговини, як тільки вона виконає необхідні критерії, дають сподівання про стимул для цих країн та їхніх народів продовжувати необхідні реформи, щоби просувати їхні амбіції в ЄС. Це історичний момент для Європи, а також для трансатлантичного партнерства»,- наголосив офіційний представник Держдепу.

Він підкреслив, що Сполучені Штати рішуче підтримують процес розширення Європейського Союзу.

Читайте також: Єврорада підтвердила непохитну підтримку України - висновки саміту ЄС

«У цей ключовий момент для трансатлантичної спільноти ми заохочуємо (ці країни – ред.) використати момент, щоби повністю реалізувати свій демократичний та економічний потенціал і забезпечити своє майбутнє в Європі»,- наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Європейська рада оприлюднила висновки саміту щодо України, розширення й реформ. Вони містять, зокрема, документальне підтвердження рішення глав держав та урядів ЄС розпочати переговори про членство з Україною і Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-