Вода в Амазонці опустилася до найнижчого рівня за 120 років

Вода в Амазонці опустилася до найнижчого рівня за 120 років

Укрінформ
У понеділок у річці Амазонка було зафіксовано найнижчий рівень води за понад сто років через рекордну посуху, спричинену природним явищем Ель-Ніньйо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У найбільш густонаселеному місті регіону Порт Манаус, у місці злиття Ріо-Негро та Амазонки, у понеділок зафіксували 13,59 метра води, тоді як рік тому це значення дорівнювало 17,60 метрів. Це найнижчий рівень води в Амазонці із початку ведення записів у 1902 році, йдеться у матеріалі.

За даними Cemaden, бразильського урядового центру сповіщення про стихійні лиха, у деяких районах Амазонки із липня по вересень випала найменша кількість дощу із 1980 року.

У Міністерстві науки Бразилії вважають, що посуха у регіоні цього року була спричинена кліматичним феноменом Ель-Ніньйо, який також спровокував екстремальні погодні умови по всьому світі. На початку жовтня у відомстві заявили, що посуха триватиме щонайменше до грудня.

Читайте також: Спека відкрила залишки затопленої стародавньої церкви у Мексиці

За даними агентства цивільної оборони штату Амазонас, станом на понеділок від посухи постраждали 481 000 людей.

Як повідомлялося, у бразильській Амазонії на тлі історичної посухи та рекордно високої температури води, яка місцями перевищувала 39 градусів за Цельсієм, загинули понад 100 дельфінів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-