У Франції схвалили рекордний оборонний бюджет, який включає допомогу Україні

У Франції схвалили рекордний оборонний бюджет, який включає допомогу Україні

Укрінформ
Парламент Франції в четвер, 13 липня, схвалив збільшення військових витрат, що було спричинене війною Росії в Україні та швидким зростанням глобальних загроз.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Новий оборонний бюджет Франції на 2024 - 2030 роки становитиме 413 млрд євро, що більш як на третину перевищує попередній план військових видатків у 295 млрд євро на 2019 - 2025 роки.

Виділені гроші дозволять армії модернізувати ядерний арсенал Франції, збільшити витрати на розвідку та розробити більше зброї з дистанційним керуванням.

Ухвалений документ також передбачає подвоєння кількості військових резервістів і посилення кіберзахисту, а також збільшення потужностей з виробництва зброї як для допомоги Україні, так і для належного забезпечення французької армії.

Законопроєкт був остаточно схвалений Національною асамблеєю: нижньою палатою - у середу 244 голосами проти 37, і Сенатом - у четвер 313 голосами проти 17.

За словами президента Франції Еммануеля Макрона, великий оборонний бюджет необхідний для забезпечення «нашої свободи, нашої безпеки, нашого процвітання, нашого місця у світі».

Читайте також: САУ Gepard та боєприпаси: Німеччина передала Україні нову партію військової допомоги

Як повідомляв Укрінформ, Франція збільшить військову допомогу Україні на 170 млн євро та спростить процес постачання зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-