КНДР поставила ракетне озброєння російському ПВК «Вагнер» - Білий дім

КНДР поставила ракетне озброєння російському ПВК «Вагнер» - Білий дім

Укрінформ
Білий дім офіційно підтвердив, що Північна Корея здійснила поставки ракет для піхотних підрозділів російському ПВК «Вагнер» для ведення війни в Україні.

Про це повідомив у четвер під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми можемо підтвердити, що Північна Корея завершила першу поставку зброї для ПВК «Вагнер», яка розрахувалася за це озброєння», - зазначив представник Білого дому.

Він уточнив, що поставка була відправлена минулого місяця в росію.

«За нашою оцінкою, кількість озброєнь, переданих «Вагнеру», не здатна змінити динаміку бойових дій в Україні. Але ми, звісно, стурбовані тим, що Північна Корея планує поставити більше військового обладнання»,- зауважив Кірбі.

Читайте також: Україна закликає світ негайно визнати ПВК «Вагнер» терористичною організацією

Він також підкреслив, що на тлі останніх провалів російських збройних сил в Україні президент путін все більше покладається на пригожина та його «приватну армію». На фінансування цієї ПВК для операцій в Україні виділяється більше 100 мільйонів доларів на місяць, поінформував Кірбі.

За попередніми підрахунками, пригожин набрав до своєї компанії близько 50 тисяч найманців для ведення бойових дій в Україні. Це угруповання «продовжує відігравати провідну роль», зокрема в найбільш запеклих боях під Бахмутом, хоча й несе «важкі втрати».

Кірбі підкреслив, що вплив пригожина в оточенні путіна останнім часом лише посилюється. І в окремих випадках російське військове керівництво в операціях проти України підпорядковується командуванню ПВК «Вагнер».

Читайте також: Британська розвідка оцінила шанси «вагнерівців» у вуличних боях в Бахмуті

Представник Білого дому наголосив, що передача зброї з КНДР порушує низку резолюцій Радбезу ООН. У цьому зв’язку, за його словами, США разом із союзниками й партнерами ініціюватимуть обговорення на міжнародному рівні.

«Крім того, ми продовжимо допомагати Україні оборонятися як від росії, так і від сил ПВК «Вагнер», - додав Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер США запровадили санкції проти десяти російських компаній і дослідних установ, пов’язаних з військово-морським технологічним сектором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-