росія перетворила християнську релігію на інструмент війни – депутат Європарламенту

росія перетворила християнську релігію на інструмент війни – депутат Європарламенту

Укрінформ
росія перетворила християнську релігію на інструмент війни.

Про це на конференції «Війна росії проти України – війна ідеологій і культур» сказав депутат Європейського парламенту від Німеччини, член комітету Європарламенту із закордонних справ Міхаель Ґалер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, як релігія, в даному випадку християнська релігія, можуть ставати інструментами війни», - зазначив Ґалер.

За його словами, християнські й гуманістичні цінності покликані убезпечити народи від жахів війни, диктатури і брехні, які «навіть релігію намагаються перетворити на інструмент війни».

На переконання Ґалера, потрібно відкрито говорити про використання росією релігії для продовження війни, щоб «викривати всі ті жахи, що відбуваються в Україні, а також про усіх тих шарлатанів, які освячують гармати і благословляють тих, хто потім убиває цивільних людей».

«Такі, наприклад, як патріарх кирил, голова (російської – ред.) православної церкви, який просто є офіцером фсб у патріаршій сутані», - сказав Ґалер, додавши, що він «завжди говорить про це прямо та жорстко, зокрема і в Європарламенті».

За словами політика, таких людей «потрібно викривати й прямо називати їх пропагандистами смерті і руйнації».

Читайте також: Релігію не можна використовувати для виправдання війни – Папа Франциск

Як повідомляв Укрінформ, Естонія запропонує включити предстоятеля російської православної церкви кирила до списку санкцій Європейського Союзу за вихваляння «геноцидної війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-