Пелосі таки вилетіла в Азію – може відвідати Тайвань

Пелосі таки вилетіла в Азію – може відвідати Тайвань

Укрінформ
Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі вилетіла у відрядження в Азію, одним з можливих пунктів її призначення може стати Тайвань.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це свідчать дані Flightradar24.

Американський урядовий літак, на якому перебуває спікерка, вже здійснив посадку на Гаваях.

За інформацією WSWS.org, сьогодні у напрямку Тайваню вирушила американська авіаносна група. Видання припускає, що це може бути пов'язано з "запланованим візитом Пелосі на Тайвань, що суттєво загострить військове й політичне напруження між США та Китаєм”.

Офіційно візит Пелосі на Тайвань ще не підтверджено, у графіку її подорожі зупинка у Тайбеї значиться як “попередня”.

Читайте також: Китай посилив войовничу риторику щодо ТайванюБілий дім

Раніше речник МЗС Китаю заявляв, що у разі візиту Пелосі на Тайвань КНР буде змушена застосувати “рішучі силові заходи”.

Як повідомлялося, Пентагон має намір залучити свої військові можливості в Індо-Тихоокеанському регіоні для гарантії безпеки під час очікуваного візиту на Тайвань спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

Президент США Джо Байден під час розмови з главою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном попередив його про неприпустимість дестабілізації й загрози миру в Тайвані.

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Фото: ZACH GIBSON / MCT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-