Китай посилив войовничу риторику щодо Тайваню – Білий дім

Китай посилив войовничу риторику щодо Тайваню – Білий дім

Укрінформ
Адміністрація президента Байдена констатує, що китайська сторона посилює рівень своєї агресивності в регіоні, у тому числі по відношенню до Тайваню.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Ми спостерігаємо, як китайці посилюють свій рівень агресивності в Індо-Тихоокеанському регіоні», - зауважив представник адміністрації Байдена в коментарі, оприлюдненому The Hill на офіційній твітер-сторінці.

Він підкреслив, що Сполучені Штати, крім того, «спостерігають посилення войовничої риторики КНР щодо Тайваню», а також збільшення кількості інших заяв, пов’язаних з «фальшивими» територіальними і морськими претензіями.

«Але я вам скажу, в нашій політиці відносно Китаю нічого не змінилося. Так само не змінився той факт, що ми продовжимо літати, плавати або діяти в міжнародних водах відповідно до міжнародного права, яке дозволяє робити це», - наголосив представник Білого дому.

Читайте також: Китай погрожує застосуванням сили, якщо спікерка Конгресу США відвідає Тайвань

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України Сполучені Штати послідовно заявляли, що уважно спостерігатимуть за поведінкою Китаю. У тому числі, йшлося в контексті можливої допомоги китайської сторони росії, а також його територіальних амбіцій, пов’язаних із Тайванем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-