Конгресмени закликають Держдеп запровадити нові санкції проти Nord Stream 2

Конгресмени закликають Держдеп запровадити нові санкції проти Nord Stream 2

Укрінформ
Група американських конгресменів-республіканців звернулася з листом до державного секретаря США Ентоні Блінкена з вимогою запровадити рішучі санкції проти російського проєкту Nord Stream 2, який «підриває безпеку» Європи.

Текст документа розміщений на офіційній сторінці республіканської частини Комітету у закордонних справах Палати представників, передає Укрінформ.

«Ми глибоко стурбовані тим, що рішучі заяви адміністрації щодо протидії трубопроводу не відповідають таким же рішучими діями. Адміністрація, схоже, лише жорстко висловлюється, ховаючись за «непрозорим доказовим порогом», щоби уникнути повного запровадження обов’язкових санкцій, прийнятих Конгресом, як того вимагає закон», – наголошується в листі.

Законодавці розкритикували нещодавнє рішення уряду Байдена ввести обмеження лише проти російського судна «Фортуна» та його власника КВТ-РУС, які й так уже були під санкціями за рішенням попередньої адміністрації.

«Враховуючи зменшення вікна для завершення будівництва газопроводу Nord Stream 2, ми закликаємо вас подати до Конгресу список нових санкцій, як тільки стане доступною вся потрібна інформація (щодо активних учасників проєкту – ред.), а не чекати 17 травня, коли закінчиться 90-денний звітний період для чергового обов’язкового звіту (адміністрації – ред.) перед Конгресом», - заявили законодавці.

Читайте також: Призначення глави ЦРУ затягується через відсутність санкцій проти Nord Stream 2 - ЗМІ

Як заявили члени Конгресу, такий крок Держдепартаменту «узгоджуватиметься з риторикою адміністрації щодо трубопроводу», а також коментарями самого Блінкена під час слухань, коли його призначали на посаду держсекретаря. Тоді Блінкен від імені нової команди запевняв у твердій рішучості «зробити все можливе, щоби запобігти завершенню проєкту», нагадали конгресмени.

Лист підписали старший член Комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккол, лідер республіканської меншості палати Кевін Маккарті, а також конгресмени Адам Кінзінгер, Брайан Фіцпатрік та Огест Флугер.

Читайте також: Політики в США поділяють занепокоєння стосовно Nord Stream 2 - експерт

Як повідомляв Укрінформ, члени Конгресу США наприкінці лютого вже зверталися з офіційним листом до держсекретаря США Блінкена з вимогою відзвітувати про плани введення адміністрацією Байдена передбачених законами США санкцій проти Nord Stream 2.

Після цього уряд запровадив повторні санкції проти російського судна «Фортуна», залученого до будівництва Nord Stream 2, а також його власника, ТОВ «КВТ-РУС» за їхню активну участь у добудові газопроводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-