Верховний суд Іспанії вирішить, чи піде Пучдемон на вибори в Європарламент

Верховний суд Іспанії вирішить, чи піде Пучдемон на вибори в Європарламент

Укрінформ
Верховний суд Іспанії вирішить, чи може колишній каталонський лідер Карлес Пучдемон брати участь у виборах до Європейського парламенту.

Про це повідомляє Politico.

«Верховний суд Іспанії вирішить, чи може лідер Каталонії Карлес Пучдемон балотуватися на виборах до Європейського парламенту», - йдеться у повідомленні.

Пучдемон, який зараз живе у Брюсселі, буде заарештований, якщо повернеться до Іспанії, у зв'язку з референдумом про незалежність Каталонії 2017 року. Але політик сказав, що повернеться в країну, якщо буде обраний до Європарламенту - тоді його захистить імунітет депутата. Але це, ймовірно, буде оскаржено в суді.

Суд нижчої інстанції у Мадриді у суботу постановив, що апеляцію Пучдемона проти його виключення з числа учасників виборів до Європарламенту треба передати до Верховного суду Іспанії.

Читайте також: ЦВК Іспанії заборонила Пучдемону балотуватися до Європарламенту

Як повідомлялося, центральна виборча комісія Іспанії виключила трьох політиків, серед яких екс-голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон, зі списку партії «Junts per Catalunya - Lliures per Europa» на виборах до Європарламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-