У США нападника на чоловіка Пелосі засудили до 30 років в’язниці

У США нападника на чоловіка Пелосі засудили до 30 років в’язниці

Укрінформ
Суд у США засудив до 30 років ув’язнення Девіда ДеПейпа, який проник у будинок колишнього спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі у Сан-Франциско і скоїв напад на її чоловіка Пола.

Про це заявили федеральні прокурори, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Під час судового процесу 44-річний ДеПейп зізнався, що хотів узяти Ненсі Пелосі в заручники, однак на той момент вона перебувала у Вашингтоні.

Перед винесенням вироку Ненсі Пелосі просила засудити ДеПейпа до «дуже тривалого» терміну.

Зазначається, що сторона обвинувачення просила засудити злочинця на 40 років позбавлення волі.

ДеПейпу також висунуто окремі звинувачення штату, пов'язані з нападом. Серед них — крадіжки зі зламом, напад із застосуванням смертоносної зброї, жорстоке поводження з людьми похилого віку та замах на вбивство.

Читайте також: Будинок спікера Палати представників США атакували вандали

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня 2022 року в Каліфорнії стався напад на будинок сім’ї Ненсі Пелосі, яка очолювала тоді нижню палату Конгресу США. Нападник вдерся до помешкання з молотком та завдав травм голови та правої руки чоловікові спікерки Полу.

За інформацією поліції відомо, що під час інциденту 82-річний Пол зателефонував до служби порятунку 911. Щоб не провокувати зайвий раз нападника, він зазначив телефоном, що в будинку присутній невідомий чоловік на ім’я Девід, який шукає Ненсі Пелосі. Після цього телефон не був вимкнений, і диспетчер служби 911 могла чути розмову у фоновому режимі.

У поліції зазначили, що в пошуках мотиву нападника правоохоронці звернули увагу на профіль підозрюваного в інтернеті. В останніх публікаціях на кількох вебсайтах користувач інтернету на ім’я daviddepape висловив підтримку колишньому президенту Дональду Трампу та прийняв культову теорію змови QAnon. Дописи включали посилання на «сатанинську педофілію», антисемітські висловлювання та критику жінок, трансгендерів і цензури.

Прокуратура США висунула нападнику на помешкання спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі та безпосередньо на її чоловіка офіційні звинувачення за двома пунктами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-