Укргідроенерго обговорило відновлення ГЕС із чеською делегацією

Укргідроенерго обговорило відновлення ГЕС із чеською делегацією

Укрінформ
Компанія Укргідроенерго обговорила допомогу у відновленні українських гідроелектростанцій із представниками чеської влади та бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Сторони обговорили наслідки ракетних ударів по українських гідроелектростанціях, а також можливості чеських виробників щодо відновлення за принципом «відбудуємо краще, ніж було». Окрему увагу приділили реалізації перспективних проєктів Укргідроенерго, над якими компанія попри всю складність воєнного часу продовжує працювати", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський розповів чеським колегам про масштаби ракетних ударів, які були спрямовані на обʼєкти гідрогенерації. Він наголосив, що метою масованих російських обстрілів енергетичних об'єктів є дестабілізація української енергосистеми.

Читайте також: Уряд погодив передачу Укргідроенерго коштів на посилення захисту ГЕС

Зі свого боку керівник чеської делегації Марек Свобода підкреслив, що чеський народ готовий надалі надавати допомогу Україні.

Як повідомлялося, 22 березня ворог випустив по Запоріжжю та Запорізькому району 20 ракет, з яких вісім - були на ДніпроГЕС. Є влучання в ГЕС-1 та ГЕС-2. Станція зазнала серйозних руйнувань.

Фото: Укргідроенерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-