В Україні вже реалізується три проєкти по відновленню освітньої інфраструктури - Кубраков

В Україні вже реалізується три проєкти по відновленню освітньої інфраструктури - Кубраков

Укрінформ
Мінвідновлення реалізує три проєкти по відновленню освітньої інфраструктури за участю іноземних партнерів.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков під час презентації «Шкільні укриття: нові правила розподілення коштів», передає кореспондент Укрінформу.

«Міністерство відновлення активно залучає іноземних партнерів для відновлення освітньої інфраструктури. Ми вже реалізуємо три проєкти міжнародної технічної допомоги загальним обсягом фінансування майже 50 млн євро», - наголосив Кубраков.

За його словами, усі три проєкти направлені на відновлення шкіл в Україні, що постраждали від повномасштабної війни. Понад 150 закладів освіти буде модернізовано та відновлено завдяки фінансуванню Єврокомісії та уряду Німеччини. Реалізація даних проєктів планується до кінця 2024 року.

Мінвідновлення спільно з Міносвіти та Мінцифри запускає проєкт з фінансування укриттів та харчоблоків у закладах освіти.

Читайте також: Україна і Швейцарія запускають проєкт для підтримки реформи профосвіти

«Можливість навчатися офлайн - це не тільки якісна освіта, це ще й можливість для батьків працювати на відновлення громад, сплачувати податки та забезпечувати соціальну та економічну стійкість країни», - наголосив Кубраков.

Як повідомляв Укрінформ, завдяки допомозі уряду Литви у Бородянці завершили відновлення ліцею №1, який був майже повністю зруйнований російськими окупантами на початку повномасштабного вторгнення.

Фото ілюстративне: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-