Південна Корея приєдналась до міжнародної платформи донорів для України

Південна Корея приєдналась до міжнародної платформи донорів для України

Укрінформ
Південна Корея приєдналася до міжнародної Багатосторонньої координаційної платформи донорів, яка забезпечує підтримку нагальних потреб України та її майбутнього економічного відновлення й відбудови.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на офіс президента країни повідомляє Yonhap.

Південна Корея долучилась до роботи Платформи під час засідання її керівного комітету в середу разом із Нідерландами, Норвегією та Швецією.

«Приєднавшись до Платформи, ми не тільки будемо тісно співпрацювати з ключовими країнами міжнародного співтовариства, включаючи G7, але й продовжуватимемо докладати зусиль, щоб наш досвід подолання ран війни та захисту ліберальної демократії і ринкової економіки міг сприяти мирній та демократичній відбудові й відновленню України», – йдеться в повідомленні президентського офісу.

В Сеулі очікують, що безпосередня участь у консультаціях між ключовими країнами-донорами дозволить швидше отримувати детальну інформацію про розвиток і тенденції процесів реконструкції та відновлення України й сприятиме розширенню можливостей участі в них корейського бізнесу.

Багатосторонню координаційну платформу донорів для України, очолювану країнами «Великої сімки» (G7) та за участю Європейської Комісії, України, міжнародних фінансових установ та інших країн-донорів було створено в січні минулого року.

Читайте також: Шмигаль окреслив головні завдання на рік для координаційної платформи донорів

Її учасниками є демократичні країни-партнери України, які пожертвували або виділили для її відновлення не менше $1 мільярда.

Південна Корея цього року надасть Україні допомогу на $300 мільйонів і в наступні роки планує передати ще на $2 мільярди.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков розповів керівництву Міжвідомчої донорської координаційної платформи про напрацювання у сфері відновлення та потреби на поточний рік.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-