Японія готує новий пакет допомоги Україні - посол

Японія готує новий пакет допомоги Україні - посол

Укрінформ
Японія готує новий пакет допомоги Україні, до якого, на прохання української сторони, мають увійти необхідні високотехнологічні засоби.

Про це заявив посол України в Японії Сергій Корсунський в інтерв’ю «Радіо НВ», передає Укрінформ.

«Що стосується України, то політика (Японії – ред.) продовжується, допомога нам не припиняється, готується нова порція цієї допомоги. Єдине що – це не зброя, але це те, що буде нам необхідно, щоб продовжувати цю фантастичну контроперацію і щоб зустріти зиму», - сказав посол.

У відповідь на уточнююче запитання, чи йдеться про такі високотехнологічні засоби, як БПЛА, Корсунський зазначив, що «безпілотники вже давно поїхали в Україну, і це вже працює».

«Поки що я утримаюсь від назви певних пристроїв, які ми просимо. Але у нас є дуже чіткий терміновий запит від Міністерства оборони. Сьогодні я мав зустріч з головою ради директорів Hitachi. Ця компанія виробляє декілька видів продукції, які дуже нам потрібні для цивільних і для інших операцій, і ми говорили про це», - повідомив посол.

Він додав, що мав також зустріч з міністром оборони Японії і передав список потреб українського оборонного відомства японській стороні.

«Ми маємо чітке розуміння того, що вони дуже уважно його вивчають і розуміють всю терміновість необхідності постачання цих речей. Там є електроніка та інші засоби, які будуть нам дуже потрібні в перспективі. Я дуже сподіваюсь, що це станеться, і найближчим часом, ще до зими, ми зможемо це відправити в Україну і використовувати за призначенням», - резюмував дипломат.

Читайте також: Японську корпорацію Hitachi запросили до участі у відбудові України

Як повідомляв Укрінформ, посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі підтвердив готовність офіційного Токіо продовжувати політику всебічної підтримки України, насамперед у контексті протидії російській збройній агресії.

На початку вересня стало відомо, що Україна і Японія співпрацюватимуть у фінансовій сфері у післявоєнний період відбудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-