Німеччина пропонує допомогу у розслідуванні можливого застосування росією хімзброї в Україні

Німеччина пропонує допомогу у розслідуванні можливого застосування росією хімзброї в Україні

Укрінформ
Німеччина надає Україні матеріали захисту проти хімічної атаки та готова долучитися до розслідування імовірного застосування такої зброї.

Про це заявив представник МЗС ФРН Крістофер Бургер на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Бургера, ФРН надала допомогу Україну з огляду на загрозу застосування хімзброї та продовжує це робити. Зокрема, були поставлені захисні костюми, спорядження, протигази, необхідні медикаменти.

«Була запропонована допомога щодо можливого розслідування звинувачень», - додав дипломат, маючи на увазі повідомлення про ймовірне застосування російською армією хімічної зброї в Маріуполі.

Представник МЗС запевнив, що Німеччина «дуже серйозно ставиться до подібних повідомлення».

Він також зазначив, що у Берліні цілковито підтримують заяву ОЗХЗ з цього приводу.

«Якщо повідомлення підтвердяться, якщо хімічна зброя дійсно була застосована, це було б черговим кричущим порушенням міжнародного права та подальшою ескалацією з боку росії. Міжнародне право… чітко забороняє використання хімічної зброї. Застосування її, як раніше заявляв канцлер, матиме наслідки», - сказав Бургер.

Він також наголосив, що росія у цій війні перетнула багато червоних ліній. «Є речі, які чітко визначаються як воєнні злочини, злочини проти людства. Деякі такі дії ми спостерігаємо останніми тижнями - в Бучі, Маріуполі та інших місцях, там був чіткий перетин червоних ліній», - заявив дипломат.

Читайте також: Британія розглядає «всі варіанти» відповіді у разі підтвердження хіматаки у Маріуполі

Як повідомлялося, секретаріат Організації із заборони хімічної зброї висловив стурбованість нещодавніми непідтвердженими повідомленнями щодо застосування хімічної зброї у Маріуполі, а також інформацією про обстріли хімічних заводів на території України.

Увечері 11 квітня бійці полку «Азов» заявили, що в Маріуполі російські загарбники застосували отруйну речовину невідомого походження, яку було скинуто з БПЛА. Постраждало троє людей. У них спостерігалася дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-