Китайський супутник-ретранслятор вийшов на навколомісячну орбіту

Китайський супутник-ретранслятор вийшов на навколомісячну орбіту

Укрінформ
Запущений Китаєм 20 березня новий супутник-ретранслятор для забезпечення зв’язку між Землею та Місяцем «Цюецяо-2» наблизився до Місяця, успішно здійснив гальмування та вийшов на навколомісячну орбіту.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

За даними Національного космічного управління КНР, у понеділок після близько 112 годин польоту супутник почав гальмування на висоті приблизно 440 кілометрів від поверхні Місяця і через 19 хвилин успішно вийшов на визначену навколомісячну орбіту.

Надалі шляхом коригування висоти та нахилу своєї орбіти навколо Місяця «Цюецяо-2» (Queqiao-2, у перекладі з китайської «Сорочий міст-2») поступово вийде на цільову еліптичну орбіту навколо супутника Землі та проведе перевірку зв’язку з місячними зондами «Чан’е-4», який зараз перебуває на супутнику, та «Чан’е-6», запуск якого планується цього року (Chang’e-4, Chang’e-6).

У космічному управлінні зазначили, що гальмування навколо Місяця є найважливішою дією контролю орбіти під час польоту місячного супутника, який повинен почати гальмувати при наближенні до космічного об’єкта й підтримувати швидкість, необхідну для його захоплення силою тяжіння Місяця та подальших польотів навколо нього.

Читайте також: Вантажний космічний корабель Cargo Dragon стартував до МКС

Разом із «Цюецяо-2» у космос відправили два випробувальні супутники комунікаційних і навігаційних технологій «Тяньду-1» і «Тяньду-2» (Tiandu-1, Tiandu-2), які також успішно виконали маневр гальмування і вийшли на свої навколомісячні орбіти. Пізніше, за командою з Землі, ці два космічні апарати роз’єднаються і займуть власні орбіти.

Як повідомляв Укрінформ, Китай 20 березня запустив новий супутник-ретранслятор для забезпечення зв’язку між Землею та Місяцем, що вважається ключовим для його майбутніх місій із дослідження природного супутника нашої планети, зокрема, пошуку зразків на зворотному боці Місяця та дослідження його південного полюса.

Фото: CNSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-