США ввели обмеження проти групи хакерів та кіберорганізацій у Китаї

США ввели обмеження проти групи хакерів та кіберорганізацій у Китаї

Укрінформ
Уряд США висунув офіційні обвинувачення в кримінальних злочинах групі хакерів, що діє з території Китаю, а також оголосив санкції проти кількох організацій у КНР, які атакували урядовий, оборонний, технологічний та інші сектори США й союзників.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, поширеному в понеділок, передає Укрінформ.

«Уряд США вживає низку заходів проти кіберугруповання APT 31, пов’язаного з урядом КНР, яке атакувало офіційних осіб США, політиків і представників виборчої кампанії, різні економічні та оборонні організації США та посадовців, а також іноземних активістів, науковців та урядовців», - зазначається в повідомленні.

Зокрема, зауважується, що Мін’юст США оприлюднив офіційні обвинувачення проти хакерів у Китаї, які чинили злочини, кваліфіковані як комп’ютерне шахрайство та робили це у змові.

Крім того, Мінфін США запроваджує санкції проти кількох технологічних компаній в Китаї «за їхню роль у зловмисній кібердіяльності, спрямованій проти критично важливої інфраструктури США».

Читайте також: ФБР заявило про атаку китайських хакерів на американську інфраструктуру

Як повідомляв Укрінформ, Мінфін США в понеділок запровадив санкції проти півтора десятка організацій та осіб у Росії та інших країнах, які допомагали Кремлю проводити незаконні фінансові операції на крипторинках та обходити раніше введені обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-