SpaceX і NASA перенесли запуск супутника PACE через негоду

SpaceX і NASA перенесли запуск супутника PACE через негоду

Укрінформ
Американська компанія SpaceX і Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу через негоду перенесли запуск супутника PACE від NASA.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у блозі американського Управління.

«NASA і SpaceX відмовляються від запуску місії агентства Plankton, Aerosol, Cloud, Ocean Ecosystem (PACE) у вівторок, 6 лютого, через несприятливі погодні умови», - зауважили в NASA.

Зазначається, що тепер NASA і SpaceX планують запустити супутник PACE 7 лютого з космодрому у штаті Флорида.

«І супутник PACE, і ракета Falcon 9 справні», - додали в Управлінні.

Space.com зазначає, що супутник «стежитиме за станом здоров’я нашої планети в епічному масштабі, починаючи з глибин її величезних блакитних морів і закінчуючи її білими хмарами».

«Ми вивчатимемо об’єднану систему Землі — це не місія в океані, це не місія в атмосфері, це не місія на суші. Це місія з усіма цими речами разом взятими. Те, що ми робитимемо з PACE, — це насправді пошук мікроскопічного, здебільшого невидимого, всесвіту в морі, у небі та, певною мірою, на суші», — сказав раніше науковий співробітник проєкту місії 7 Джеремі Верделл.

Читайте також: SpaceX отримала контракт на запуск космічної станції Airbus

Як повідомляв Укрінформ, Китай у найближчі пів року планує запустити на місячну орбіту три комічні апарати, щоб налаштувати зв’язок між Землею і Місяцем для своїх наступних дослідницьких місій на природний супутник Землі.

Фото: nasa.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-