Apple додасть до iPhone 16 нову механічну кнопку

Apple додасть до iPhone 16 нову механічну кнопку

Укрінформ
Розробники компанії Apple мають намір додати до нової моделі телефонів iPhone 16 механічну кнопку (Capture) для керування камерою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє PhoneArena.

Зазначається, що нова кнопка може містити елементи керування масштабуванням та фокусуванням камери пристрою.

Джерела, знайомі з розробкою iPhone 16, вважають, що кнопка Capture не буде просто стандартною механічною кнопкою; вона також буде чутливою до дотику. Користувачі зможуть проводити пальцем, щоб налаштувати масштаб, а також для фокусування знімка.

Читайте також: Apple запроваджує новий режим безпеки для iPhone

Кнопка Capture на iPhone 16 матиме декілька додаткових функцій. Якщо легке натискання забезпечуватиме фокусування камери, тоді сильне натискання дасть змогу зняти зображення або почати відеозапис.

Окрім того, ви зможете повернути кнопкою ліворуч або праворуч, щоб збільшити або зменшити масштаб зображення.

Хоча наразі багато смартфонів дозволяють регулювати масштаб за допомогою клавіш регулювання гучності, підхід Apple припускає, що вашому пальцю не доведеться залишати кнопку «Зйомка», пропонуючи потенційно зручнішу опцію.

Оскільки кнопку можна буде натискати, це передбачає її механічний дизайн, який відрізняється від попередніх проєктів, натякаючи на ємнісну кнопку з тактильним контролем. На відміну від ємнісних кнопок, які виявляють дотик через електричний заряд, механічні кнопки потребують фізичного натискання для активації своєї функції.

Джерело зазначає, що ця нова кнопка (Capture) зараз проходить тестування на стандартних моделях iPhone, а саме: Plus та Pro.

Читайте також: У нових iPhone 16 збільшиться оперативна пам'ять - аналітик

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Apple хоче розширити виробництво iPhone в Індії протягом наступних двох-трьох років, щоб щорічно там виготовляти майже чверть усіх iPhone.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-