Microsoft заявила, що російські хакери шпигували за її керівництвом

Microsoft заявила, що російські хакери шпигували за її керівництвом

Укрінформ
Microsoft виявила російське хакерське угрупування, фінансоване Кремлем, яке зламало корпоративні мережі компанії і викрало електронні листи та документи з облікових записів співробітників.

Про це йдеться у заяві Microsoft, передає Укрінформ.

Мова про атаку на корпоративні мережі компанії, яка сталася 12 січня 2024 року. У Microsoft заявляють, що за цим стоять хакери Midnight Blizzard, російської державної організації також відомої під назвою Nobelium.

За даними компанії, щоб зламати Microsoft, хакери використовували "атаку розпилення паролів", починаючи з листопада 2023 року. Вони використовували один і той самий скомпрометований пароль для кількох пов'язаних облікових записів, щоб проникнути в системи компанії. Таким чином російські зловмисники отримали доступ до "дуже невеликого відсотка" корпоративних електронних поштових скриньок Microsoft, в тому числі членів вищого керівництва і співробітників, які займаються кібербезпекою, юридичними та іншими функціями, додали в компанії.

Microsoft заявила, що атака не була результатом конкретної вразливості в її продуктах або послугах. Компанія розслідувала інцидент і припинила зловмисну діяльність, заблокувавши доступ угруповання до своїх систем.

"Ця атака підкреслює постійний ризик для всіх організацій з боку добре забезпечених державними ресурсами угруповань, таких як Midnight Blizzard", - зазначили в Microsoft.

Читайте також: Хакери з РФ атакували урядові сайти Швейцарії через візит Зеленського до Давоса

За інформацією Reuters, Midnight Blizzard, також відома як APT29, Nobelium або Cozy Bear, пов'язана з російським шпигунським відомством СВР. Група найбільш відома своїми втручаннями в роботу Національного комітету Демократичної партії США під час виборів 2016 року.

Продукти Microsoft широко використовуються в уряді США. Минулого року компанія зіткнулася з критикою своєї кібербезпеки після того, як китайські хакери викрали електронні листи, що належали високопосадовцям Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, пов’язані з РФ і Китаєм хакери зламали найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії – Селлафілд.

Фото: Jeenah Moon/Bloomberg via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-