Прототип аеротаксі Doroni здійснив свій перший політ

Прототип аеротаксі Doroni здійснив свій перший політ

Фото
Укрінформ
Прототип аеротаксі H1 з вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL) від американської компанії Doroni здійснив свій перший пілотований політ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє New Atlas.

«Я надзвичайно радий видатним успіхом нашої команди у виконанні першого в історії США пілотованого випробувального польоту персонального двомісного eVTOL», — заявив гендиректор компанії Дорон Мердінгер.

У Doroni обіцяються, що апарат зможе пролетіти близько 100 кілометрів на одній зарядці. Його крейсерська швидкість становитиме 160 км за годину, а максимальна швидкість не перевищуватиме 225 км за годину.

Вартість одного двомісного повітряного транспортного засобу становить 195 тисяч доларів.

Компанія сподівається отримати сертифікацію американського авіаційного регулятора FAA у 2024 році, а поставки замовникам відбудуться вже у 2025 році.

Читайте також: У США провели перший політ прототипу електричного аеротаксі Maker

Зазначається, що майбутнім пілотам H1 знадобиться щонайменше 20 годин навчання, щоб керувати таким транспортним засобом.

Як повідомляв Укрінформ, прототип аеротаксі четвертого покоління Prosperity I китайської компанії Autoflight встановив рекорд дальності польоту серед електричних апаратів із вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL).

Фото Doroni

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-