В Україні понад 100 компаній виробляють безпілотники - Федоров

В Україні понад 100 компаній виробляють безпілотники - Федоров

Укрінформ
Український ринок з виробництва безпілотників активно розвивається; наразі в країні понад 100 компаній виготовляють дрони.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю для Радіо NV, передає Укрінформ.

«Порівняно з минулим роком виробництво безпілотників по деяких категоріях зросло в десятки разів, подекуди – в сотні. Вже 40 українських БпЛА пройшли процедуру введення в експлуатацію та отримують державні контракти. Загалом на ринку працюють понад 100 компаній, які виготовляють дрони для різних фондів, військових», - зазначив він.

Федоров наголосив, що нині на ринку відбувається технологічна революція, якій передувало скасування майже всіх блокерів: введено fast-track для БпЛА, скасовано ПДВ та ввізне мито на комплектуючі для дронів, усунуто зайву бюрократію, спрощено допуск для експлуатації.

«Фінансування збільшено, є позитивна динаміка. Але цього недостатньо, нам потрібно ще більше БпЛА. Ми зрозуміємо, що в нас достатньо безпілотників лише тоді, коли ми вийдемо на кордони 1991 року. Виробництво необхідно збільшувати та стимулювати», - додав міністр.

Читайте також: Три українські виробники отримають по $1 мільйону для розробок проти ворожих дронів

Як повідомлялось, за понад 11 місяців існування проєкту «Армія дронів» за кошти United24 придбали 3 864 комплекси БпЛА. Сума укладених контрактів становить понад 4,3 млрд грн. Центри підготовки операторів БпЛА навчили 10 тис. військових керувати «крилами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-